Dierenarts Vanessa Meganck

Dag beestjes en baasjes! Welkom op deze website!
Mijn naam is Vanessa en in januari 2015 richtte ik deze eerstelijnspraktijk op te Smeerebbe-Vloerzegem. Hiervoor was ik werkzaam op de Facultaire Dierenkliniek te Merelbeke (dienst verloskunde) waar ik ook zes jaar doctoreerde op het onderwerp biest en diarree bij kalfjes.

Je kan bij ons terecht voor zowel grote als kleine huisdieren. Op deze praktijk mag elke beestje en baasje een warme en persoonlijke aanpak verwachten. Om stress in de wachtzaal te vermijden, werken we enkel op afspraak. Een huisbezoek is ook altijd mogelijk voor dieren die moeilijk vervoerd kunnen worden. Uiteraard kunnen bepaalde ingrepen of onderzoeken enkel op de praktijk gebeuren. De praktijk is uitgerust met gasanesthesie, hospitalisatie en er is een bloedanalyse unit. Voor verdere onderzoeken zoals echografie of radiografie verwijzen wij door naar collega’s met een gedegen kennis van deze specifiekere onderzoeken.

De passie voor dieren was er al van kleinsaf. Ook nu horen Mieke (Holstein Friesian koe), Bruce (Berner Sennen), Boris (Texel schaap), Delphine, Bieke, Kirsten, Marieke (Cochin krieltjes) en Gin en Tonic (de huispoezen) tot ons gezinnetje! Ons prachtig Belgisch Trekpaard Orco heeft een ereplaatsje in ons hart. Hieronder stelt Sara, de assistente, zichzelf even voor en Miguel, mijn man, staat ook regelmatig klaar om te helpen bij de verzorging van jullie lievelingen. De telefoon wordt normaal altijd beantwoord door één van ons drieën.

Indien we door dringende interventies toch even de telefoon op voicemail moeten laten komen, spreek een berichtje in en jullie worden zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Misschien tot straks!Dierenarts-assistente Sara Vermassen

Hallo iedereen!

Mijn naam is Vermassen Sara en sinds september 2016 kom ik de praktijk versterken als dierenartsassistente. Nadat ik mijn diploma als Professionele Bachelor in de Agro- en Biotechnologie richting dierenzorg met onderscheiding heb behaald, heb ik 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan bij Ibisring. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met de conservatie en kweek van exotische vogels, waar ik tevens mijn laatste stage heb gedaan.

Al heel mijn leven heb ik een grote passie voor dieren, waardoor mijn studiekeuzes al vroeg waren gemaakt. Ik heb al verschillende avonturen en stages afgelegd, waaronder in Planckendael, Pluimveebedrijf Schouppe, Trimsalon Bobbie, uitstapjes in de natuur en in mijn eigen tuin (ik ben namelijk een grote vogelliefhebber). Indien u vragen heeft over vogels (voederen tijdens winter, tips, nestkasten,…), kan u altijd bij mij terecht!
Naast de vogelgekte in de tuin, heb ik ook een fantastische viervoeter als huisgenoot. Haar naam is Alpha en zij is een chocoladebruine labrador.

Wat voor job ik precies ging doen na mijn studies, wist ik nog niet, totdat ik bij Dierenartsenpraktijk Vanessa Meganck terecht kwam. Vanaf die dag wist ik dat er een nieuw avontuur is gestart, waarbij ik heel veel dieren en hun baasjes kan helpen. En om u nog beter van dienst te zijn, heb ik een extra opleiding gevolgd om hondentrimster te worden, zodat ik alle “tips and tricks” ken omtrent de vachtverzorging van uw dier.

Hopelijk tot ziens!
Sara